Registre diari de jornada

El RD-llei 8/2019 de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball, estableix l’obligació per a les empreses de garantir, des del 12 de maig de 2019, el registre diari de jornada. Aquest registre ha d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària que reconeix la llei.

El registre diari de jornada s’organitzarà i documentarà mitjançant negociació col·lectiva o acord d’empresa o, si no, decisió de l’empresari amb la consulta prèvia amb els representants legals dels treballadors de l’empresa.

L’empresa ha de conservar els registres durant 4 anys, a disposició dels treballadors, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

L’incompliment del registre de la jornada donarà lloc a sancions. Es podran imposar multes d’entre 626 € fins 6.250 € per a les empreses.

El control horari s’ha de fer de tota la plantilla: a jornada completa i a jornada parcial. Haurà d’efectuar-se diàriament en iniciar i en finalitzar la jornada. No requereix implantar un mitjà digital i pot efectuar-se a mà i en paper.

La finalitat d’aquesta obligació és evitar els excessos de jornada sense la contraprestació econòmica corresponent o en temps de descans equivalent. Així mateix, es vol evitar la contractació per un nombre d’hores significativament inferior a les prestades realment. Especialment en els contractes a temps parcial.

També autoritza el Govern a establir especialitats en les obligacions de registre de jornada per a aquells sectors, treballs i categories professionals que per les seves peculiaritats així ho requereixin, a proposta del Ministeri de Treball i amb la consulta prèvia a les organitzacions.

En la negociació col·lectiva (Convenis) es regularan determinades condicions arribant, fins i tot, si pot excloure determinats col·lectius de treballadors d’aquesta obligació.

Podeu descarregar un model de fitxa de control horari, suficient mentre es consolida legalment aquesta obligació.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies