Publicada l’Ordre de mòduls per a 2020

La tributació per estimació objectiva o mòduls és un dels tres sistemes que existeixen, juntament amb l’estimació directa, Simplificada o Normal, per a tributar l’IRPF. És un règim més avantatjós ja que evita a l’autònom determinades formalitats en l’administració de la seva comptabilitat. A més, evita pagar més en el cas que arribin temps de bonança, ja que el rendiment net de l’activitat es calcula en base a uns “mòduls”, o índexs (com ara metres de la barra del bar, personal contractat, etc.) establerts.

Però no tots els autònoms poden fer ús d’aquesta fórmula de tributació. De fet, només aquells que apareguin de manera taxativa en unes taules publicades de forma anual mitjançant una ordre ministerial i que compleixin determinats requisits podran acollir-se als mòduls.

Requisits per ser a Mòduls 2020

Si ja has comprovat si la teva activitat apareix en les taules que et possibiliten regir-te per aquest sistema, ara has de verificar que compleixis amb la resta dels requisits:

1. Que el volum de rendiments íntegres de la teva activitat de l’any anterior no superi els 250.000 euros per al conjunt d’activitats econòmiques (existeixi o no l’obligació d’expedir factura) i 125.000 si estàs obligat a expedir factura, quan el destinatari sigui empresari o professional.

2. També està fixat en 250.000 euros el límit per al conjunt d’activitats agrícoles, ramaderes i forestals.

3. Que el volum de compres en béns i serveis en l’exercici anterior, excloses les adquisicions d’immobilitzat, no superi els 250.000 euros amb l’IVA inclòs.

4. Però a més les activitats has de desenvolupar-les en el territori nacional, no has d’haver renunciat prèviament al Règim d’Estimació Objectiva i no has exercir una altra activitat en estimació directa.

Obligacions per a autònoms en Mòduls 2020

Si tributes en Mòduls hauràs de presentar trimestralment (en els mesos d’abril, juliol, octubre i gener) el model 131 per fer front als pagaments fraccionats de l’IRPF. A més de la Declaració de la Renda anual.

I estaràs obligat a portar i la conservació dels llibres registres de béns d’inversió, si dedueixes amortitzacions, i de vendes i ingressos si determines el rendiment net de la teva activitat tenint en compte el volum d’operacions.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies