COVID-19 Els ERTO en empreses de sectors d’activitat no inclosos en el Reial Decret d’Estat d’Alarma


Com a conseqüència de l’actual situació d’estat d’alarma i paralització d’activitats econòmiques, i un cop publicades les últimes mesures de Govern per afavorir la tramitació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per CAUSES PRODUCTIVES (és a dir activitats no incloses en el Decret d’Estat d’Alarma), passem a indicar-los la documentació que necessitaríem, respecte a la seva empresa, per poder iniciar la gestió d’aquest ERTE.

Informació sobre l’actual situació de l’empresa i causes que motiven la necessitat de tramitar l’ERTO.

Per a això necessitem que ens aportin una explicació escrita amb una definició de l’activitat de l’empresa i motius que els quals l’actual situació impedeix el desenvolupament d’ella, tot i no ser una activitat suspesa en l’estat d’alarma.

Aquesta explicació ha de ser prou precisa per a poder completar una memòria.

Durada prevista de la situació. S’aconsella demanar una durada el més àmplia possible doncs, encara que es tramiti el ERTO sempre es pot fer tornar als treballadors a realitzar l’activitat laboral habitual en qualsevol moment en què les necessitats productives ho exigeixin.

Relació de treballadors afectats per aquest ERTO, o indicació de si aquesta mesura afecta la totalitat de la plantilla.

En el cas que els dies de suspensió d’activitat no siguin tots els de el període previst, calendari de realització adaptat a cada un dels treballadors afectats. Aquest calendari s’ha de presentar davant l’autoritat laboral de com a part de la documentació obligatòria.

L’afectació no té per què ser total, podria ser que es combini dies de suspensió de contracte i de treball efectiu.

En cas de no existència de representació legal dels treballadors, nomenament de tres empleats en representació de la resta de treballadors a l’efecte de negociació de l’ERTE.

Aquesta designació ha de ser fefaent, signada per tots els empleats. Un cop ens indiquin els designats prepararem la documentació.

Com indiquem cal arribar a un acord amb ells. Els termes poden contemplar alguna mesura compensatòria o fins i tot cap millora. Però requereix ACORD o NO ACORD.

____________________________________________________________________

S’aconsella arribar a acords amb els treballadors a l’hora de tramitar l’ERTO. Si s’arriba l’acord a la tramitació és més àgil i el pas a la situació d’atur i cobrament de les prestacions pot començar abans. Es recorda que d’acord amb els canvis aprovats pel Govern, els treballadors a qui se suspengui el contracte de treball com a conseqüència de l’actual situació d’emergència sanitària poden percebre la prestació per desocupació encara sense tenir la manca necessària, i que el cobrament d’aquesta prestació no es tindrà en compte en futures percepcions d’atur.

Si no s’arriba a un acord l’inici de la situació d’atur es demoraria fins a uns 7 dies des de l’inici de les negociacions amb els treballadors, ia més quedaria subjecte a un major control de l’autoritat laboral (que no es produiria en cas d’acord )

important:

La mesura d’ERTO no estarà vigent fins a la presentació de la documentació en l’administració amb ACORD, o SENSE ACORD. Si bé SENSE ACORD cal deixar transcórrer el període de consultes.

Consell:

En cas de no estar prestant els treballadors cap activitat en aquestes data, fins a l’inici real de l’ERTE i per tant trobar-se en situació d’atur (atur), poden arribar a acords de l’tipus de gaudi d’uns dies de vacances i altres dies de Borsa d’Hora a recuperar posteriorment. O qualsevol altre acord que puguin assolir. IMPORTANT: Documentar per escrit l’acord assolit. Donada la dificultat de reunió, cal extremar la comunicació per correu electrònic i conservar aquestes comunicacions.

Quedem a l’espera que ens indiquin la seva decisió a l’respecte, per tal de planificar les accions oportunes. En qualsevol cas hauran d’entendre que davant la magnitud dels treballs que s’han de dur a terme pel nostre personal i l’elevat nombre d’empreses involucrades, necessitarem un marge de temps per poder fer els treballs de la manera més adequada.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies