Contracte indefinit d’aturats de llarga durada

El Reial Decret Llei 8/2019, crea una nova bonificació per a contractacions d’aturats de llarga durada. Vegem quines són les seves condicions i requisits:

Tipus de contracte

El contracte ha de ser indefinit durant tres anys, amb la possibilitat que sigui a temps complet, a temps parcial, o fix discontinu.

Incentius que rebrà l’empresa

L’empresa que contracti aturats de llarga durada mitjançant aquesta modalitat de contracte, tindrà importants bonificacions en la quota d’empresa de la Seguretat Social durant tres anys:

– Si la contractada és una dona, 1.500 euros a l’any (125 € al mes).

– Si el contractat és un home, 1.300 euros a l’any (108,33 € al mes).

Si el contracte és a temps parcial, les bonificacions es calculen de forma proporcional.

Requisits que ha de complir l’empresa per poder beneficiar-se d’aquest contracte

– L’empresa haurà de mantenir contractat el treballador almenys durant 3 anys des del moment d’inici de la relació laboral almenys 3 anys des de la data d’inici de la relació laboral.

– També s’ha de mantenir el nivell d’ocupació en l’empresa assolit amb el contracte durant, almenys, dos anys des de la celebració del mateix.

– No es considera que es produeix incompliment dels dos compromisos anteriors de manteniment de l’ocupació quan l’extinció dels contractes laborals (tant del treballador aturat de llarga durada, com de la resta de plantilla) es produeixin per causes objectives o per acomiadament disciplinari quan un o un altre sigui declarat o reconegut com a procedent, ni les extincions causades per dimissió, mort, jubilació o incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa dels treballadors o per l’expiració del temps convingut o realització de l’obra o servei objecte del contracte, o per resolució durant el període de prova.

– Si l’empresa no compleix les obligacions de manteniment de l’ocupació, haurà de tornar les quantitats que hagi rebut com a incentiu en forma de bonificacions.

Requisits que han de complir els treballadors
 
– Els treballadors han de ser aturats de llarga durada, és a dir, estar inscrits com a demandants d’ocupació (apuntats a l’atur), almenys durant 12 mesos en els 18 previs al moment de la contractació.

– No hi ha un requisit d’edat específic.

Incompliment dels requisits per part de l’empresa

En cas d’incompliment del manteniment d’ocupació del treballador de 3 anys, o de la resta de plantilla (2 anys) per part de l’empresa, haurà de retornar totes les quantitats aplicades amb aquest incentiu.

Com ja exposàvem anteriorment, la llei recull algunes situacions en què no es consideraran incomplertes les obligacions de manteniment d’ocupació, entre elles hi ha la realització d’obra i servei, resolució durant el període de prova, dimissió o acomiadament procedent.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies