Com demanar el nou complement per reduir la bretxa de gènere al costat de la sol·licitud de la seva pensió

Li recordem que si ha tingut un fill o més ja pot sol·licitar el nou complement per reduir la bretxa de gènere, al costat del tràmit de sol·licitud de la seva pensió de jubilació, incapacitat o viduïtat. El nou complement va entrar en vigor el passat 4 de febrer i beneficia les pensions aprovades a partir d’aquesta data.

Aquest complement per reduir la bretxa de gènere està relacionat amb el possible perjudici en la carrera professional en els períodes posteriors a tenir un fill, sofert de manera aclaparadora per les dones, i és una de les principals causes de l’existència de la bretxa de gènere en la quantia de la pensió.

Com sol·licitar-lo

Pot sol·licitar-lo a la seu electrònica de la Seguretat Social, amb certificat digital i DNI electrònic. També pot sol·licitar-lo a través del formulari habilitat a la seu electrònica de la Seguretat Social disponible a aquest enllaç, adjuntant el model de sol·licitud de la seva pensió i la documentació necessària, sense necessitat de certificat electrònic. Pot conèixer com funciona aquest servei en aquesta guia pràctica.

Per a això, pot descarregar els models oficials de sol·licitud per a les pensions del sistema de la Seguretat Social en aquest enllaç. Als formularis trobarà les instruccions per emplenar aquests models així com la documentació que haurà d’aportar en cada cas.

A la sol·licitud corresponent haurà de marcar la casella específica per a la sol·licitud d’aquest complement i emplenar les dades relatives al seu fill o fills.

Si té algun dubte, pot trucar al 901 166 565 o al 91 542 11 76, línies d’atenció telefònica de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. Si prefereix realitzar el tràmit presencialment, recordi que a causa de l’actual situació sanitària és necessari sol·licitar cita prèvia, aquí li expliquem com fer-ho.

Detalls i requisits

El nou complement parteix d’una quantia fixa de 378 €/any, per fill, fins a un màxim de 4 fills. És a dir, la persona que en accedir a la seva pensió acrediti, que complint els requisits establerts per a aquest complement, ha tingut un fill comptarà amb 27 euros al mes més en la seva pensió; amb dos fills, tindrà 54 euros més al mes, etc. La quantia s’abonarà en 14 pagues. Els requisits per poder beneficiar-se’n són:

  • Estar adscrit a qualsevol règim del sistema de la Seguretat Social i sol·licitar una pensió contributiva de jubilació, d’incapacitat permanent o de viduïtat. És a dir, el complement se sumarà a les pensions de jubilació ordinària, jubilació anticipada voluntària, incapacitat permanent i viduïtat.
  •  Els complements que poguessin ser reconeguts en qualsevol dels règims de Seguretat Social seran incompatibles entre si. S’abonarà en el règim en el qual el causant de la pensió tingui més períodes d’alta.
  •  Tenir un fill o més inscrits al Registre Civil.
  •  Si és un home, ha d’acreditar els requisits addicionals que pot trobar aquí.

En aquesta guia pràctica trobarà resposta a tots els dubtes sobre aquest complement que substitueix l’anterior complement de maternitat.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies