Treballar i cobrar la pensió de jubilació?

A partir d’ara, els treballadors autònoms que vulguin compatibilitzar sou amb la jubilació al 100% hauran de formalitzar almenys un contracte per compte aliè en el seu àmbit d’activitat.

Canvi per sorpresa

La Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social ha emès un criteri pel qual s’estableix que el contracte per compte d’altri que ha de formalitzar el pensionista que vulgui compatibilitzar el 100% de la quantia de la pensió de jubilació amb una activitat per compte propi ha de emmarcar-se en l’activitat que doni lloc a la seva alta en el règim especial de treballadors per compte propi o autònoms (RETA).

Segons la Seguretat Social, els treballadors que vulguin sol·licitar la compatibilitat entre treball per compte propi i el 100% de la seva pensió de jubilació hauran d’estar en situació d’alta en el RETA i acreditar tenir contractada almenys a un treballador per compte aliè. Aquesta mesura no s’aplicarà als pensionistes de jubilació inclosos en el RETA per la seva condició de conseller, administrador, soci o comuner de societats, en no tenir la condició d’empresaris.

L’aprovació d’aquest criteri, que ha entrat en vigor, no suposarà una revisió de les compatibilitats ja reconegudes.

familiars col·laboradors

En el cas que l’autònom contracti un familiar col·laborador per acollir-se a la compatibilitat plena amb la pensió de jubilació, aquell haurà de tenir la condició de treballador per compte aliè.

En cap cas podrà beneficiar-se de la compatibilitat del treball per compte propi amb el 100% de la pensió de jubilació el familiar col·laborador inclòs en el RETA, ja que només l’autònom titular pot actuar com a ocupador dels treballadors per compte aliè al seu servei.

Treballadors de la llar

Aquest criteri modifica un altre anterior en el qual es donava validesa a la possibilitat que el contracte fos d’una persona enquadrada en el Sistema Especial d’Empleats de Llar.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies