Tràmits de l’ERTO i les nòmines de març

La situació provocada pel COVID-19 ha fet que moltes empreses optin per sol·licitar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), per suspendre contractes amb data d’inici d’aquest mes de març.

Com a conseqüencia d’això, els fulls de salari de març només han d’incloure els dies treballats. La resta de dies els percebrà el personal afectat de les prestacions d’atur de l’INEM.

Pel que fa a afiliació i cotització, caldrà que aquestes constin pel mes complet.

Ara bé, fins que no es resolgui com a favorable la sol·licitud de l’ERTO -i amb això l’Administració assigni un número d’expedient-, no es podrà processar la informació necessària per al càlcul de la nòmina de març ni de la resta de tràmits que exposarem a continuació.

Tràmits, un cop resolt l’expedient com a favorable

  1. Elaborar el calendari d’afectació (dia a dia) per cada treballador i enviar-lo al Departament de Treball, per possibilitar eventuals inspeccions que no presta servei al lloc de treball.
  2. Elaborar i enviar l’arxiu de canvi de situació d’Afiliació del treballador al sistema de la Seguretat Social (TGSS). No és baixa, sinó un supòsit d’Inactivitat,
  3. Enviar el Certificat d’Empresa a l’INEM, amb es cotitzacions dels darrers sis mesos, individualitzat per treballador, indicant el primer dia del contracte suspès o de reducció de jornada.

Tots aquest tràmits necessiten el número d’expedient, de manera que cal esperar a rebre’l.

Cal tenir present que és després d’aquests tràmits que el treballador podrà demanar la prestació a l’INEM, per bé que l’Administració està comunicant que prepara un procediment pel qual les empreses podran -mitjançant un formulari model- enviar a l’INEM les dades necessàries per abonar la prestació al treballador sense que aquest hagi de fer cap tràmit personal. Una d’aquestes dades serà per força el compte bancari del treballador.

Avui divendres 27 està previst que es comuniqui el contingut del formulari i en breu es publicarà al BOE. Fins que no es publiqui, el gestor no pot recollir cap dada personal, però l’empresa pot avançar feina preparant aquesta dada, si és que el gestor no la té per la confecció de la nòmina.

Bestreta de la nòmina de març

Mentrestant, i per tal d’abonar al treballador el salari meritat fins al darrer dia de treball abans de la suspensió del contracte, considerem que, amb un criteri de prudència, se li avanci el 50% del salari net del mes de febrer. Aquest abonament s’ha de fer sota el concepte de bestreta del mes de març.

Un cop elaborat el full salarial de març es procedirà a les regularitzacions corresponents.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies