Ets dona i emprenedora? Aquests ajuts t’interessen

El Consell de Ministres va aprovar a finals del 2018 el Pla de Xoc per l’Ocupació Jove 2019-2021. Aquest pla contempla dues mesures exclusives per afavorir l’emprenedoria de la dona.

En concret, s’han proposat incentius per a les dones joves aturades per tal que puguin iniciar negocis per revitalitzar l’economia i donar suport al emprenedoria femení.

El Pla de Xoc per l’Ocupació Jove 2019 – 2021 comprèn fins a un total de 50 mesures per fomentar l’ocupació i la formació de diferents col·lectius com joves aturats o dones emprenedores, que compten en aquest Pla amb dues ajudes específicament dirigides a fomentar la seva emprenedoria.

Suport Startup o projectes de base tecnològica
Dins el Pla de Xoc per l’Ocupació Jove 2019 – 2020 trobem la Mesura Suport Startup o projectes de base tecnològica per a dones joves adreçat a dones joves desocupades que vulguin crear una empresa de tipus Startup o bé un projecte de base tecnològica. Per a això i amb el ferm objectiu de fomentar l’inici de negocis que permetin revitalitzar l’economia i donar suport al emprenedoria femení, des dels Serveis Públics d’Ocupació es duran a terme les següents accions:

– Permetre la capitalització de les prestacions d’atur.

– Suport d’una persona qualificada que assessori a la dona emprenedora amb el seu pla de negoci oferint serveis de monitoratge, prenent com a referència el contingut del servei d’emprenedoria de la Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional d’Ocupació.

Un cop acreditada la viabilitat del negoci per part dels Serveis Públics d’Ocupació, s’accedirà a les ajudes econòmiques previstes en matèria d’autoocupació per a la posada en marxa que requereixi d’un capital inicial. Tot això amb el suport dels Serveis Públics d’Ocupació en col·laboració amb entitats locals, empreses públiques i grans empreses, inversors privats, llançadores i incubadores que prestin la seva ajuda a través de finançament, cursos, mentoring, assessorament i accés a subvencions, així com programes pilot dissenyador per i per a dones joves.

Totes aquestes accions es coordinaran amb la Secretaria d’Estat d’Avanç Digital del Ministeri d’Economia i Empresa per donar un tractament vertebrat i integral en la constitució d’aquestes empreses, especialment en aquelles en què les dones tinguin gran protagonisme.

Suport a la dona jove en l’entorn rural
També, dins el Pla de Xoc per l’Ocupació Jove 2019 – 2020 trobem la Mesura Suport a la dona jove en l’entorn rural dirigida a les dones joves instal·lades en entorns rurals de menys de 5.000 habitants que podran rebre per part dels Serveis Públics de ocupació i les corporacions locals formació en tecnologies TIC i nous sectors de futur aprofitant les noves tecnologies amb monitors i tutors amb possibilitat d’ensenyament en línia.

Per a això, es establir accions de cooperació entre els serveis públics d’ocupació, les corporacions locals o diputacions amb programes impulsats pel Comissionat del Govern per al repte demogràfic.

A més, per fomentar l’emprenedoria de la dona en l’àmbit rural s’estableix una tarifa plana hiperreducida per a aquelles dones instal·lades en regions de menys de 5.000 habitants.

Amb aquests ajuts es pretén fomentar la incorporació de la dona al mercat laboral fomentant la seva emprenedoria.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies