Els nous drets i condicions per als autònoms que siguin pares en 2020

Les condicions i drets dels treballadors que han estat pares han canviat de forma dràstica en els últims anys. Si fa només tres anys, els pares només tenien dret a 15 dies de descans, el 2017 es va ampliar fins a les quatre setmanes, en 2018 fins a les cinc setmanes i en 2019 es va ampliar fins a les 8 setmanes.

A partir del mes de gener, els drets dels nous treballadors que siguin pares tornen a canviar. Aquest proper any, els nous pares tindran dret a 12 setmanes de paternitat. Aquest descans també és aplicable en els casos d’adopció i acolliment. L’objectiu és que el 2021 s’equipari els permisos de maternitat i paternitat, estenent els dos fins a les 16 setmanes.

Requisits per gaudir del permís de paternitat

Com autònom has de complir amb determinats requisits per poder gaudir del permís de paternitat i la prestació que es deriva de la mateixa:

– Estar donat d’alta a la Seguretat Social i al corrent de pagament.

– Notificar el naixement (adopció o acolliment) en els 15 primers dies de vida de l’infant en una oficina de la Seguretat Social o, de manera telemàtica, per Internet a la seva pròpia web.

– Has d’haver cotitzat un mínim de 180 dies durant els 7 anys anteriors a el moment en què sol·licitis la baixa o, 360 al llarg de tota la teva vida laboral.

Per a notificar el naixement necessitaràs el DNI, l’informe mèdic del part, el llibre de família o la certificació de la inscripció en el Registre Civil de el nadó. També caldrà emplenar el model corresponent de la Seguretat Social, el document de situació d’activitat en el qual quedarà constatant que ets autònom i el número de compte en el qual s’ha de fer l’ingrés.

En cas de parlar d’adopció, o acolliment, hauràs de presentar la resolució judicial que l’acrediti.

Com cobraràs

Recorda que es tracta d’una mesura que pretén afavorir la conciliació familiar pal·liant la manca de guany en els primers dies del nou fill mentre pare i mare estan a la seva cura.

Per això cobraràs una prestació equivalent al 100% de la base reguladora establerta per a la prestació per incapacitat temporal. El que vindria a correspondre amb la teva base de cotització.

I alerta, perquè això també és novetat, canvia la forma en què has de gaudir d’aquest permís de paternitat. De les 12 setmanes que tens de baixa estaràs obligat a agafar de descans les 4 immediatament següents al naixement del fill i a jornada completa.

Baixes per setmanes i a mitja jornada

I què passa amb la resta de temps a què tens dret? Tens diverses opcions. La primera és que continuïs amb la baixa, de manera ininterrompuda, les següents 8 setmanes que et resten. En aquest cas, la mare, fins i tot, pot cedir-te 2 setmanes més de la seva baixa per maternitat, de manera que et trobaries amb un total de 10 setmanes més.

La segona opció és que facis ús d’aquest temps restant en diversos períodes de temps i sempre durant el primer any de vida de l’infant. De fet, en cas de no fer-ho en els 12 primers mesos de vida, perdries el temps que et resti.

Podràs sol·licitar les baixes per setmanes i avisant prèviament dels períodes elegits. I a temps complet o a mitja jornada (reduint-se, en aquest cas, la quantia de manera proporcional).

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies