El que has de saber per no perdre’t en la renda 2018

Ja ha arribat el moment de l’any en què has de fer la declaració de la renda. Tot i que es tracta d’un procés d’ajustament fiscal que es repeteix cada any, la campanya de la renda genera molts dubtes que solen repetir-se. Hi ha alguna novetat important? Puc deduir alguna cosa més aquest any? Volem ajudar-te en aquest procés, així que respondrem algunes de les preguntes més freqüents, explicar les novetats i donar-te alguns consells.

Dates clau per a la campanya de la Renda.
 
– 15 de març: Ja pots consultar les teves dades fiscals, a través de l’App.
– 1 d’abril: Comença el termini per demanar cita prèvia «Pla diem».
– 2 d’abril: S’inicia el termini de presentació a través de telèfon o Internet.
– 14 de maig: A partir d’aquesta data es poden presentar les declaracions presencials.
– 26 de juny: Acaba el termini per presentar les declaracions amb domiciliació.
– 1 de juliol: Fi de la campanya de la Renda 2018.

Se suprimeix el paper i la predeclaració


L’AEAT ha decidit suprimir l’anomenada ‘predeclaració’ de la renda en paper perquè en ocasions aquests documents generaven duplicitats de presentació que posteriorment calia corregir i que podien generar retards en el cas de les declaracions amb resultat a retornar.

Els contribuents, però, podran seguir imprimint la vista prèvia de la declaració per revisar-la, però no servirà per a la seva presentació física.

Novetats

Revisa l’esborrany abans de presentar la declaració de la renda i comprova que estan incloses totes les deduccions. Aquestes són algunes de les novetats d’aquest any per fer la declaració:

Nou llindar per a realitzar la declaració: Els contribuents amb rendiments del treball procedents de dos pagadors inferiors a 12.643 euros no estan obligats a declarar. El llindar per als que cobrin les seves retribucions del treball d’un sol pagador es manté en 22.000 euros anuals.

Reducció de quota: Els contribuents amb rendes inferiors a 16.825 euros es beneficiaran d’una reducció de la quota.

Beques: Com a novetat per a l’exercici 2018, s’incrementa el límit exempt de les beques públiques i les concedides per entitats beneficiàries per a cursar estudis. La dotació econòmica exempta s’eleva a 6.000 euros anuals i fins als 18.000 euros a l’any si la beca té per objecte compensar despeses de transport i allotjament.

Habitatge habitual: A partir de 2018, es regula la deduïbilitat de dues despeses a efectes de la determinació del rendiment net, els de subministraments en cas de contribuents que desenvolupen l’activitat en l’habitatge habitual i els de restauració en l’exercici de l’activitat.

Llar d’infants: La novetat amb efectes per a l’exercici 2018 rau en què es podran deduir 1.000 euros addicionals quan el contribuent que tingui dret a la deducció hagués satisfet en el període impositiu despeses de custòdia del fill menor de 3 anys en llars d’infants o centres d’educació infantil autoritzats.

Deducció per a famílies nombroses, a partir del quart fill
: La novetat per a l’exercici 2018 consisteix en què s’amplia la quantia de la deducció en 600 euros addicionals per cada un dels fills que formen part de la família nombrosa que excedeixi el nombre mínim de fills, és a dir, a partir del quart fill.

Prestació de maternitat i paternitat: Els ingressos corresponents a les prestacions de maternitat i paternitat cobrats en 2018 estan exempts del pagament d’IRPF.

APP: Aquest any a través de l’APP de l’Agència Tributària es podran realitzar tots els exercicis referents a la declaració de la renda: es pot modificar l’assignació tributària i el codi IBAN, quan presentis la teva renda, consultar les dades fiscals dels tres últims exercicis, sol·licitar i anul·lar cita prèvia, conèixer l’estat de la devolució, així com rebre avisos personalitzats al mòbil.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies